Mijn favorieten

Je huis verkopen

Online Bieden

Jij gaat je huis verkopen en wilt je woning uiteraard voor de beste prijs en beste voorwaarden verkopen. Dat kan! Als woningverkoper heb je vanaf heden bij Van Santen Makelaars een aantrekkelijke extra optie om de beste koper voor jouw woning te vinden. De NVM houdt namelijk tot eind 2017 een pilot project NVM Online Bieden en wij doen daar aan mee! Zo kunnen wij jou nog beter van dienst zijn. Door deel te nemen aan het online biedsysteem heb je een nog grotere kans de beste deal te sluiten voor jouw woning. Gauw dus een afspraak maken voor een adviesgesprek!
 

NVM Online Bieden is gratis extra optie

Deelnemen aan NVM Online Bieden biedt jou een gratis extra mogelijkheid om jouw gewilde woning sneller en tegen de beste prijs en voorwaarden te verkopen. Het biedsysteem is namelijk een systeem per opbod. Bij de woning staat een startprijs aangegeven, waar vanaf kopers kunnen bieden. Als er veel belangstelling voor jouw woning is, dan is het online biedsysteem een aantrekkelijke extra optie in het verkooptraject. Jij bepaalt óf en wanneer je online bieden als aanvullende verkooptool in wilt zetten.
 

Beste prijs en beste voorwaarden door NVM Online Bieden

In een traditionele onderhandeling kan een NVM makelaar maar met één gegadigde tegelijk onderhandelen. Met het online biedsysteem maken alle gegadigden een eerlijke kans en kun je op een transparante manier de beste koper vinden. Jij bepaalt zelf aan welke koper je de woning gunt. Dat hoeft niet de hoogste bieder te zijn. Misschien heb je andere voorkeuren (bijvoorbeeld de datum van overdracht) of andere specifieke voorwaarden die je ook laat meewegen in de beslissing. Een bieding bestaat dus uit een geldbedrag en (ontbindende) voorwaarden. Het kan zijn dat je de voorkeur geeft aan een lager geldbedrag maar met gunstigere voorwaarden. Jij behoudt altijd het recht van gunning en het staat je vrij om niet te gunnen (dat wil zeggen dat je op geen enkele bieding ingaat). Het online biedsysteem versnelt het verkoopproces, zodat jullie na afloop van het biedproces (en na de gunning) binnen afzienbare termijn de koopovereenkomst kunnen tekenen.

 
Voordelen NVM Online Bieden koper

Voor kopers heeft NVM Online Bieden als voordeel dat zij volledige transparantie en inzicht hebben in biedingen van andere kopers. Op deze manier zien zij precies wat andere bieders geboden hebben en heeft iedere bieder een eerlijke kans. Ook aankoopmakelaars kunnen namens hun klant gebruik maken van het online biedsysteem. In een oververhitte markt is het belangrijk dat woningkopers snelle, maar weloverwogen keuzes maken. Een aankoopmakelaar kan hen hier uitstekend mee helpen.
 

Jouw woning op Funda met NVM Online Bieden -label

Als je wilt deelnemen melden wij jouw woning op Funda aan met het NVM Online Bieden -label. Als kopers in de woning geïnteresseerd zijn en (na bezichtiging) een bod uit willen brengen dan kunnen zij dit doen via het online biedsysteem. In de informatie van jouw woning op Funda is een link opgenomen naar de website waar kopers zich kunnen aanmelden en registreren. Hierbij is de privacy van de bieders gewaarborgd: bieders blijven voor elkaar anoniem. Wij als makelaar kunnen wel zien van wie de biedingen afkomstig zijn. Na afloop van het biedproces bekijken wij samen met jou de biedingen. Samen bepalen we dan met welke bieders wij contact opnemen om waar nodig een nadere toelichting te krijgen over het geboden bedrag en de voorwaarden.

 
Meer informatie over online bieden?

Wil je meer informatie over NVM Online Bieden? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek in de woning zodat wij direct een waardebepaling kunnen doen en uitleg kunnen geven. Je kunt ons bereiken op 010 -2580180. Informatie over online bieden kun je ook vinden op www.nvm.nl/onlinebieden.