Mijn favorieten

Een huis kopen

Online Bieden

Jij bent op zoek naar een mooie nieuwe woning en hebt misschien al een paar keer ‘misgegrepen’. Of niet en je wilt liever ook niet dat dat gebeurt als jij jouw droomhuis gevonden hebt! Van Santen Makelaars biedt jou nu de mogelijkheid tot online bieden op de deelnemende woningen. De NVM houdt namelijk tot eind 2017 een pilot project NVM Online Bieden en wij doen daar aan mee! Door je in te schrijven voor het online biedsysteem krijg jij transparantie en inzicht in biedingen van andere kopers. Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel jij biedt op jouw droomwoning en of jij al dan niet meer wilt bieden dan de overige deelnemers.
 

Transparantie en inzicht door online bieden

Online bieden is nieuw in de huizenmarkt en geeft jou als koper volledige transparantie en inzicht in biedingen van andere kopers. Het is frustrerend als jouw droomhuis aan een ander wordt verkocht en jij niet weet wat je had moeten bieden om zelf de eigenaar van de woning te worden. Dit komt in de traditionele onderhandeling of de steeds vaker gehanteerde verkoop bij inschrijving regelmatig voor. Met name bij woningen waar veel belangstelling voor is. Het online biedsysteem geeft jou als koper volledige transparantie. Je ziet precies wat andere bieders geboden hebben en hebt dus een eerlijke kans om de woning in jouw bezit te krijgen. Ook aankoopmakelaars kunnen namens jou gebruik maken van het online biedsysteem. In een oververhitte markt is het belangrijk dat jij als koper snelle, maar weloverwogen keuzes maakt. Een aankoopmakelaar kan jou hier uitstekend mee helpen.
 

Eerlijke gunning

In een traditionele onderhandeling kan een NVM makelaar maar met één koper tegelijk onderhandelen. Met het online biedsysteem krijgen jij en alle andere bieders een eerlijke kans. De bieder die de woning gegund krijgt, hoeft niet per definitie de hoogste bieder te zijn. De verkopende partij kan ook andere voorkeuren aangeven (bijvoorbeeld de datum van overdracht) of aanvullende voorwaarden die hij ook laat meewegen in de beslissing. Een bieding bestaat dus uit een geldbedrag en (ontbindende) voorwaarden. Het kan dus zijn dat de verkoper de voorkeur geeft aan een koper met een lager bod maar met gunstigere voorwaarden. De verkoper behoudt altijd het recht van gunning en het staat hem vrij om niet te gunnen (dat wil zeggen dat hij op geen enkele bieding ingaat). Als bieder ben je pas gebonden aan jouw bod nadat jij en de verkoper de (reguliere) koopovereenkomst hebben getekend. Dan gaat ook de wettelijke regeling met de drie dagen bedenktermijn in. Dit wijkt niet af van de reguliere situatie bij onderhandse verkoop van een woning.

 
Woningen op Funda met NVM Online Bieden -label

Gedurende de pilotfase worden de deelnemende woningen via Van Santen Makelaars op Funda aangemeld met het NVM Online Bieden -label. Als jij in zo’n woning geïnteresseerd bent en (na bezichtiging) een bod uit wilt brengen dan kan je dit doen via het online biedsysteem. In de informatie van de desbetreffende woning op Funda is een link opgenomen naar de website waar jij je kunt aanmelden en registreren. Jouw privacy is hierbij gewaarborgd: andere bieders kunnen de persoonlijke gegevens van jou niet zien. Na afloop van het biedproces zal de verkopend makelaar samen met de verkoper de biedingen doorlopen. De verkopend makelaar kan dan contact opnemen met een aantal bieders om waar nodig een nadere toelichting te krijgen over het geboden bedrag en de voorwaarden. Meer informatie over online bieden kun je vinden op www.nvm.nl/onlinebieden.
 

 
Meer informatie over online bieden?

Mocht jij jouw woning ook nog gaan verkopen, dan geven we jou graag meer informatie over de voordelen van online bieden als verkoper. Je kunt dan een afspraak maken voor een adviesgesprek bij jou thuis zodat wij direct een waardebepaling kunnen doen en uitleg kunnen geven. Je kunt ons bereiken op 010 -2580180.