2. Aankoopbegeleiding

Met ons uitgebreide aankoopadvies (stap 1) hebben we een kader geschetst en ken je onze visie. Maar hoe kijk jij er tegenaan? Je kunt volkomen eerlijk tegen ons zijn, want wij zijn jouw adviseur en gaan volledig voor jouw belangen. Dat kan alleen als wij weten wat het belangrijkste is voor jou. Wij moeten daarom weten hoe graag je dit huis wilt hebben. Is dat alleen voor een goede prijs en onder bepaalde voorwaarden of wil je het huis 'hoe dan ook' hebben, bij wijze van spreken.

Bieden

Zo bepalen wij samen met jou welke strategie we gaan volgen en welk bod wij uitbrengen. We bespreken de verschillende scenario's en denken alvast een stap vooruit. Hebben wij in deze fase nog vragen uitstaan bij bijvoorbeeld de verkoper, de gemeente, de hypotheekadviseur of een bouwkundige, dan nemen we die mee in de bieding.

Nu wordt het echt spannend! Hoe gaat de (makelaar van de) verkoper reageren en wanneer? Zodra we bericht krijgen, nemen wij direct weer contact met jou op om te overleggen.

Deal or no deal? No cure no pay!

Zodra wij het eens zijn geworden met de verkoper, sturen wij jouw personalia naar de verkoopmakelaar zodat zij de concept koopakte kunnen maken. Als wij het concept hebben beoordeeld, nodigen wij jou uit om de akte te komen bespreken en ondertekenen. Dit alles heeft op ons kantoor hoge prioriteit, want de koop is pas bindend als de overeenkomst getekend is en wij willen absoluut niet dat daar nog wat tussenkomt!

Tijdens het tekenen van de akte komt alles aan de orde dat zich de komende tijd af gaat spelen. Wij bespreken wat je rechten en je plichten zijn uit deze overeenkomst. En wat je nog moet doen ter voorbereiding op de levering straks bij de notaris.

Voor deze aankoopbegeleiding brengen wij je € 700,- incl. BTW in rekening, uitsluitend als wij geslaagd zijn. Lukt het ons niet om het eens te worden met de verkoper dan zijn aan deze stap geen kosten verbonden.

Bij Afronden van de aankoop (stap 3) lees je het vervolg van het stappenplan en bepaal je of wij jou in de afronding ook bij zullen staan.